#Saitama

#Saitama
Καλος ηρθατε στο blog μας...Ειμαστε ο Βαγγελης και ο Βασιλης και το blog αυτο ειναι για ενημερωση χιουμορ και...δεν ξερω και γω τι...

Ποια ανιμε θεωρειτε τα πιο αθλια?

Τρέχον Νέα

Powered by Blogger Tips

Πρωτοσέλιδα

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το αλαλούμ μεταξύ των Ευρωπαίων συνεχίζεται



  Το αλαλούμ μεταξύ των Ευρωπαίων συνεχίζεται
 




Όπως έχουμε γράψει η Ευρωζώνη θα διαλυθεί, επειδή αυτό είναι το σχέδιο αλλά και να μην υπήρχε, οι λεγόμενες Μεγάλες Δυνάμεις της Γηραιάς Ηπείρου δεν πρόκειται να τα βρουν ποτέ, αφού βλέπουν ο ένας τον άλλο διαχρονικά ως εχθρό.
Έτσι οι προσπάθειες των τεσσάρων ευρωπαϊκών οικονομιών -Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας και Ισπανίας- των τελευταίων ημερών για να βρεθεί κοινός τόπος ενόψει της κρίσιμης συνόδου φαίνεται πως έπεσαν στο κενό. Την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει αναμφισβήτητα η Γερμανία, η οποία για Τρίτη φορά θα διαλύσει την Ευρώπη. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «όσο ζω δεν θα υπάρξει συλλογική ανάληψη χρέους στην ευρωζώνη», δηλαδή ευρωομόλογο.
Πάντως, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν σήμερα έκτακτη τηλεδιάσκεψη, κατά την οποία θα επιχειρήσουν ακόμα μία φορά να βρουν κοινή γραμμή, παίρνοντας υπόψη και τα αιτήματα διάσωσης που έχουν καταθέσει η Ισπανία και η Κύπρος.
Τέλος ο Σόρος, που μετέφερε το μήνυμα των δασκάλων του για διορία μέχρι το Φθινόπωρο σε σχέση με το ευρώ, χαρακτήρισε μισητή ιμπεριαλιστική δύναμη τη Γερμανία, σε συνέντευξή του στο γερμανικό μάλιστα περιοδικό «Der Spiegel» και την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ παγιδευμένη, καθώς, όπως εξηγεί, έχει πλέον αντιληφθεί το λάθος της, αλλά δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από την ίδια της τη ρητορική.
Σ’ αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα καλείται να διατηρηθεί στο ρινγκ της μάχης με πολυδιάστατη πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: